home > actueel > buurtblad Mei online >   

actueel

buurtblad Mei onlineVan de redactie
 
Soms staat de redactie er zelf versteld van dat we al zo lang met dit buurtblad bezig zijn, sommige van de redactieleden nu al 18 jaar! Moeten we niet eens het stokje gaan overdragen, vragen we ons regelmatig af wat vinden de buurtbewoners van het buurtblad? Maar de voldoening als het blad van de drukker komt en naar de bewoners kan, wint het dan toch altijd weer. We hopen dat het blad vooral ook de rol vervult van “wijkbinding”. 
 
Onze wijk is zeer divers van samenstelling, zie bv. het artikel in dit nummer van Buurtbalans. Soms zorgt dat voor wrijvingen en zelfs overlast door de verschillende leefstijlen, maar aan de andere kant maakt het onze wijk ook juist zo aantrekkelijk en niet bepaald saai en ingeslapen. Bij de laatste redactievergadering vroeg de redactie zich al brainstormend wel af of al die verschillende bewonersgroepen (gezinnen, ouderen, studenten enz.) wonend in Brusselsepoort-oost en -west én de Ravelijn contact met elkaar hebben en ook zouden willen hebben…Het zou het wonen in deze buurt nog fijner maken als er meer sociale samenhang zou zijn, maar
hoe pak je dat aan en wie wil en kan zich daarvoor inzetten?
 
De redactie prijst zich wel gelukkig met de aanwinst van een nieuw redactielid uit de Ravelijn, Herm Willems. Hij heeft middels een buurtrondgang met een ander redactielid wat observaties gedaan. Geniet van zijn stukje “Wandelingetje in de Orleanspleinbuurt”. 
 
Verder zijn we met z’n allen trots op de mooie Fietsstraat die nu door onze buurt loopt. Die verdient natuurlijk een feestelijke opening! Verschillende bewoners lopen al met flitsende ideeën rond. Woon je langs of bij de Fietsstraat en wil je mee organiseren, geef je dan op via het mailadres van de reactie. 
 
Veel leesplezier!
Carla Luja


<< terug