actueel

Wij vieren... Lente in het parkOp zaterdag 17 mei viert het Frontenpark de lente met een feestelijke dag vol activiteiten voor alle leeftijden. Om 11, 14 en 17 uur starten twee bijzondere wandelingen: een boeiende historische route met onverwachte momenten door het park (met medewerking van acteur Joost Horward) en een 'bushcraft' speurtocht (onder begeleiding van Rimboe Rob), waar je leert buiten in het groen te overleven. Welke planten kun je eten, hoe bouw je een hut, waar kun je veilig slapen? Gedurende de hele dag is een deskundige van Gemeente Maastricht aanwezig die op verzoek uitleg geeft over de toekomst van het Frontenpark en het omliggende gebied. Uiteraard ontbreken ook de eet- en drinkkraampjes niet. Bureau Europa organiseert deze dag samen met het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie en Stichting Maastricht Vestingstad.

Programma
11.00 uur    Start historische wandeling en 'bushcraft' route.
14.00 uur    Start historische wandeling en 'bushcraft' route.
17.00 uur    Start historische wandeling en 'bushcraft' route.

Voor alle wandelingen geldt: halverwege iedere wandeling kruisen de groepen elkaar en kun je overstappen naar een andere groep of je eigen wandeling voortzetten. Iedere wandeling duurt max. 1 uur. 

Het programma start aan de ingang van het Frontenpark bij Q-Park parking Cabergerweg.
Alle activiteiten zijn gratis.

Het Frontenpark is een park in ontwikkeling dat direct grenst aan de historische binnenstad van Maastricht. Een stuk 'wilde' natuur van grote landschappelijke, cultuurhistorische en ecologische waarde dat de komende tijd wordt omgevormd tot een nieuw stadspark. Frontenpark is een project van de Gemeente Maastricht.

Graag tot ziens,

Cridi Frissen
CNME Maastricht en regio

 

 << terug