actueel

Gratis film in de kerstvakantie voor jong en oud!Waar?
In de voormalige busremise aan de Ravelijnstraat 130.

Aanvang 14.00 uur 

Brendan en het Geheim van Kells

Ierland 2009, 75 min, NL gesproken, kijkwijzer: 6+

In het negende-eeuwse Ierland groeit het jongetje Brendan op bij de Abdij van Kells. De monniken werken aan het Book of Kells, een echt bestaand, prachtig gekalligrafeerd religieus boek. Brendan kan helpen door in het bos buiten de abdij ingrediënten te verzamelen voor de speciale groene inkt. Maar de abt mag dat niet weten, die is - terecht - bevreesd voor Vikingen die in de buurt rondzwerven. Deze betoverend mooie, complexe, ouderwets met monnikenwerk gemaakte animatie werd genomineerd voor een Oscar.

Aanvang 20.00 uur

Adam's Apples

Anders Thomas Jensen, Denemarken, 2005, 95 min, NL ondertiteld

In deze zwarte komedie is Adam (Ulrich Thomsen) een neonazi. Hij moet de laatste maanden van zijn straf uitdienen onder de hoede van de ingoede pastoor Ivan (Mads Mikkelsen). Het eerste wat hij doet nadat hij zijn intrek heeft genomen in de maagdelijk witte, afgelegen parochie, is het kruis van Jezus van de muur halen om het te vervangen door een portret van Hitler. Adam houdt wel van provoceren. Thomsen en Mikkelsen zijn soms hilarisch, dan weer ontroerend. De zorgvuldige fotografie en sprookjesachtige muziek maken de film af. Adam's Apples won in 2007 de Publieksprijs op het Amsterdam Fantastic Filmfestival.

Wat is Cinema Mobile? 

Cinema Mobile is een onlangs in Maastricht opgerichte stichting zonder winstoogmerk die zich tot doel stelt om mensen te verbinden door het gezamenlijk beleven van een film, van een heuse klassieker tot de meest recente en alles er tussenin. Deze films vertonen wij niet in een normale bioscoop, maar juist op een locatie naar keuze. Zo bieden wij u de kans om de film van uw keuze (nog) eens op groot doek te zien, waar u maar wilt!

Voor meer informatie, bezoek onze website www.cinemamobile.nl of stuur een mailtje naar info@cinemamobile.nl
 << terug