actueel

Energie besparen is nog nooit zo leuk, lonend en makkelijk geweest!Je begint met een inventarisatie van jouw eigen huis. Vervolgens zet je stappen richting het einddoel: het daadwerkelijk nemen van energiebesparende maatregelen. Voor iedere actie krijgen jullie punten en in ieder geval geldt hoe meer energie jullie besparen, hoe meer punten jullie scoren. Hebben jullie een score van 100%? Dan is de fase voltooid en tijd voor een volgende stap in de goede richting. Volg je de fasen, dan speel je het spel slim! Maar je kunt op ieder gewenst moment elke actie uitvoeren.
 

Op de website van het Klimaatstraatfeest kun je je tot 7 maart 2016 aanmelden als fysieke of virtuele straat. In de fysieke straten competitie ben je op basis van woonadres met elkaar verbonden, je doet dus mee met jouw buren. Wil je niet met jouw buren meedoen, maar met jouw voetbalteam, collega’s, vrienden of vereniging? Meld je dan aan voor de virtuele straten competitie. 
 

Heb jij je aangemeld? Nodig dan meteen jouw buren, vrienden, clubgenoten of collega’s uit om ook mee te doen. 
Kijk hier voor meer info.


Op de website staan allerlei acties waarmee jullie in en rondom huis energie kunnen besparen en klimaatpunten kunnen verdienen. Het bewijsmateriaal (bijvoorbeeld foto’s, bonnetjes of offertes) van uitgevoerde besparingsacties upload je op jullie persoonlijke pagina. Al het bewijsmateriaal wordt beoordeeld door een jury. Na goedkeuring van de jury worden de klimaatpunten bij jullie totaal aantal bijgeschreven. 

Op 7 maart 2016 vindt er een afvalronde plaats. Na deze afvalronde strijden alleen de beste 100 Klimaatstraten door om de titel ‘Beste Klimaatstraat van Nederland’. Deze eindstrijd duurt tot 31 maart 2016, het einde van de competitie. 

Op zaterdag 16 april 2016 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.<< terug