actueel

Buurtblad november 2014 online!Van de redactie

Het was een warme zomer! Dat dit niet alleen aan het weer lag, maar ook aan de activiteiten in de buurt, kunt u lezen in dit najaarsnummer van het buurtblad.
De gemeente is van plan de visie op het buurtgericht werken te herzien. Wat de rol van de buurtplatforms wordt, is jammer genoeg nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er in 2015 veel minder geld beschikbaar is voor het organiseren van activiteiten in de buurt. De gemeente zet in op burgerparticipatie. Dus heeft u een goed idee of een plan op het gebied van welzijn en zorg, vertel het aan het buurtplatform en in ieder geval aan de gemeente! 

Dat er ook in de zorg veel gaat veranderen, daar worden we steeds meer op geattendeerd.
Door de gemeente maar ook door tv-spotjes. In dit blad treft u een mooi verhaal aan van een burgerinitiatief op zorggebied, het Odensahuis.

Verder zien we diverse ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Aandacht is er voor de fietsroute tussen "onze fietsstraat De Bilserbaan' en de Brusselsestraat. En de Gamma is al verhuisd om plaats te maken voor de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. 

De opening van de voetbalkooi, met z'n allen hutten bouwen, de mineurs, het CNME en de verslagen van de buurtfeesten maken weer eens duidelijk hoeveel warmte onze wijk kent!

En natuurlijk vindt u in dit najaarsnummer de vertrouwde rubrieken en columns.

Wilt u reageren of heeft u zelf kopij voor het volgende blad, laat het ons weten.

Veel leesplezier,
De redactie
buurtblad@brusselsepoort.org<< terug