home > actueel > Buurtblad mei 2015 >   

actueel

Buurtblad mei 2015Droom of werkelijkheid?

Het is een prachtige zondagmorgen in de herfst van 2015. Op het Orleansplein staat de Verkennersband klaar voor de muzikale aftrap van de Cultuurroute door de wijk Brusselsepoort.
De band loopt door de buurt, langs de verschillende plaatsen waar buurtbewoners zich presenteren.
Er is kunst met een grote en kleine K te zien, en te horen. Er zijn optredens van volwassenen en kinderen langs de route. Er is een terrasje met thee en koffie en een stukje vlaai. In de Hoge Fronten zingt een koor, de akoestiek is prachtig. Deuren van woningen staan open en men wordt vriendelijk ontvangen in de huiskamer waar soms een optreden plaatsvindt of schilderijen en andere kunstobjecten te zien zijn.
De buurtbewoners mogen een kijkje nemen in de verschillende ateliers in de wijk waar normaal gezien het scheppende creatieve proces plaatsvindt.

Droom of…….toch werkelijkheid.

Het kan, het is mogelijk. Bent u de actieve buurtbewoner die de handschoen oppakt! 

Of… de fietsroute door de wijk is klaar. Het Orleansplein en de Victor de Stuersstraat zijn versierd. Het nieuwe rode asfalt van het fietspad kleurt vrolijk in de zon. Op het fietspas staan tafels met allemaal lekkernijen die de buurtbewoners hebben gemaakt. De buurtbewoners zitten aan tafel en praten over het nieuwe fietspad. Op het Orleansplein verzorgt een diskjockey de muziek. Voor de kleintjes zijn er skelters waarmee de kinderen in de voetbalkooi een parcours rijden. In de Orleansstraat worden fietswedstrijden gehouden op de meest vreemd uitziende vervoersmiddelen.
De nieuwe burgemeester van Maastricht staat op het kruispunt van de Brusselseweg en de Orleansstraat. De burgemeester heeft een grote schaar in de hand en knipt het lint door Droom of…..toch werkelijkheid.

Het kan, het is mogelijk. Bent u de actieve buurtbewoner die de handschoen oppakt!

Of… het is zaterdagmiddag aan het begin van de zomervakantie. Bij de voetbalkooi aan de Sint Lucassingel is het een drukte van belang. Een groot schema hangt op het hekwerk. De voetbalteams uit Brusselsepoort, Caberg en Malpertuis zijn aan het inspelen. Het eerste Brusselsepoortse voetbaltoernooi gaat van start. De aftrap wordt verzorgd door niemand minder dan de spits van... MVV. 

Droom of…..toch werkelijkheid.

Het kan, het is mogelijk. Bent u de actieve buurtbewoner die de handschoen oppakt!

De doe–democratie en de eigen kracht van onze buurtbewoners, dat wil de gemeente en de overheid van ons, als burgers. De ideeën zijn er, talrijk en divers. En nu de uitvoering. Wie pakt de handschoen op?

Mail naar buurtblad@brusselsepoort.org.

De redactie wenst u veel leesplezier…<< terug